instagram-color-circle-outline
facebook-color-circle-outline

info@karlskogaspa.se

Djupvågsmassage:

Vi använder oss av Swedish Fascia Vibes genom Atlasbalans som är ledande inom djupvågsbehandling i Sverige. www.atlasbalans.com
Vi behandlar både hästar och människor.
Här kommer en video som förklarar hur det fungerar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friskvårdserbjudande!

Behöver ditt företag friskvård till era anställda?

Har ni pressat schema där en massage inte hinns med?

De allra flesta som jobbar på kontor, sitter vid en dator eller på möten hela dagarna, har generellt problem med och är stela i nacke och axlar.
Ofta känner man sig stel men när man tar på musklerna så är det ont och ömt. Muskeln har gått i kramp vilket gör att blodcirkulationen hämmas, det kommer inte syre och näring till muskeln och framförallt så stannar slaggprodukterna kvar vilket gör att det till slut kan bli en inflammation med en strålande/brännande smärta i vissa punkter som resultat.
Ofta får man en lättnad genom att trycka hårt på den punkten men efter en stund så är smärtan tillbaka.Jag jobbar med något som heter djupvågsmassage. Det är en maskin som vibrerar oregelbundet på ett visst frekvensintervall vilket ”lurar” muskeln att släppa krampen/spänningen snabbare och mer effektivt än vid vanlig massage.
Detta gör att blodcirkulationen kommer igång igen och muskeln får syre, näring och slaggprodukter kan forslas bort.
En kvart var fjärde vecka för att förebygga långvariga problem är vad jag rekommenderar.
Behandlingen fungerar också väldigt bra på tennisarmbåge, inflammation i axelled, frozen shoulder, ländrygg, hälsporre och andra inflammationer.
Mitt erbjudande är att jag kommer till ert företag och utför behandlingen på plats. Det tar 15 min och kostar 300kr och går som friskvårdsmassage.
Idag är tidsbrist något som alla lider av och ofta unnar man sig inte att boka, åka, hitta dit, hitta parkering och få behandling men en kvart kan man undvara för att få bort stelhet, smärta och för att hålla sig smärtfri.
Jag skulle gärna vilja komma till er och för en ”prova på timme” förmiddag eller eftermiddag. Behandlingen sker påklädd och allt som behövs är en stol att sitta på.
Jag rekommenderar starkt att du hoppar på och provar detta! En frisk och smärtfri personal ger mer tillbaka 😃Du kan läsa mer om maskinen på: www.atlasbalans.com De har precis tilldelats det internationella Good Design Award utmärkelse.
Andra vinnare i år är Samsung, Apple och IKEA.

Prime Time Behandling för Celluliter och Lipoödem

Lipödem
Här är vanliga symptom på lipödem enligt Ödemförbundet:
Överkroppen är oftast smalare än underkroppen som ofta är bubblig, gropig och har mjuk fettvävnad. Armarna kan dock vara drabbade men aldrig händer eller fötter.
Vid palpation finner man små, hårda fettkulor under huden, som känns som riskorn eller frysta ärtor. Huden är kall i drabbade områden på grund av dålig blodcirkulation i fettvävnaden
Ofta smärta vid minsta tryck och lätt att få blåmärken. Svullnaden ökar under dagen. Lipödem heter på engelska lipedema (am. eng.) eller lipoedema (brit. eng).
Lipödem innebär med andra ord ”vätska i fett”, då lipo betyder fett och ödem betyder svullnad på grund av vätskeansamling. Lipödem innebär en nedsatt funktion i microcirkulationen med läckande kapillärer och lymfkärl. Lymfsystemet är trögt och benen svullnar under loppet av dagen. Kvinnor med lipödem upplever ofta en molande värk – likt influensavärk eller växtvärk – och en tyngdkänsla i benen.Det är vanligt med blåmärken, ytliga blodkärl och åderbråck. Lipödem är en progressiv sjukdom.
Orsaken bakom lipödem är än så länge okänd. Sjukdomen beskrevs för första gången av Allen & Hines, 1940. Trots att diagnosen har funnits sedan 40-talet är lipödem idag en sjukdom som är underdiagnostiserad och okänd.
Tysk forskning uppskattar att så många som 10–11 % av alla kvinnor har lipödem. Det är med andra ord en vanlig sjukdom om så mycket som var tionde kvinna är drabbad, men det är samtidigt ovanligt med rätt ställd diagnos.

Celluliter

Celluliter har inte med ålder att göra och det har inte så mycket med fettmängd att göra, utan hur fast fettet är. Vad som påverkar fettets fasthet är vilken typ av fett som lagras in och hur mycket stödjande bindväv och kollagen som finns i underhuden. Ju mindre elastin och kollagen, ju slappare hud och ju mer mjukt fett ju mer celluliter! När vi i dagligt tal pratar om celluliter menar vi gropig, så kallad apelsinhud som sitter framför allt på lår, höfter, vissa ryggpartier och ibland på mage och armarnas insidor.
Det hudläkare kallar för celluliter är inflammation i hudens bind- och fettväv. Vår hud består av tre lager. Det översta lagret, överhuden, är mycket tunt och vattenavstötande. Nästa lager, läderhuden, är tjockare och består av ett nätverk med bindväv som ger huden styrka och spänst.
I det djupaste lagret, underhuden, finns det först och främst fettceller och blodkärl. Här lagras och omsätts fett, vätskor, sockerarter, proteiner och kemiska ämnen. Smala personer lider också av celluliter även om det är fler med övervikt som drabbas. Viktuppgång leder till att fettcellerna ökar i omfång och börjar trycka på blodkärlen, vilket påverkar blodcirkulationen. Blodkärlen försvagas och lymfkärlens förmåga att föra bort slaggprodukter försämras.Sämre blodgenomströmning leder till vattenansamlingar i vävnader och bidrar till att toxiner och restprodukter inte transporteras ut utan fastnar i kroppen. Dessa ansamlingar tillsammans med trycket från uppsvällda fettceller ger gropar i huden som är ett kännetecken för celluliter. Om huden är tunn eller pressen från fettvävnaden hög blir ojämnheterna tydligare.Kvinnor har tunnare hud än män och har därför mer celluliter.  
Hudläkare och experter brukar säga att det finns tre grader av celluliter.

* Grad ett innebär att groparna syns endast då man klämmer ihop huden och det är ett tecken på att vatten ansamlats i vävnaden.
* Vid grad två är apelsinhuden synlig när man står upp, vilket beror på att vatten, fett och slaggprodukter klumpats ihop i vävnaden och att cirkulationen börjat försämras.
* Celluliterna av den tredje graden syns även då man ligger och betyder att slaggämnena börjat bilda en geléaktig massa som så småningom antar allt fastare konsistens. Det är lätt att känna igen celluliterna på de gropar som sätter sig där det finns fettvävnad. Andra kännetecken är att den dåliga blodgenomströmningen gör huden slapp, blek och torr. Huden kan även vara känslig för tryck och man kan uppleva att de drabbade regionerna har lägre hudvärme än resten av kroppen.

Varför drabbas man?
Celluliter beror i första hand på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Hos många kvinnor börjar celluliterna bildas redan i puberteten, när hormonerna sätter igång, för att sedan förvärras under graviditeten.
När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till fler cellulitgropar. Andra orsaker kan vara att man lider av störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkas blodgenomströmningen i kroppen.
Huvudorsaken anses fortfarande vara fel kost samt brist på motion. Många av oss har stillasittande arbete vilket leder till att det bildas mer och mer celluliter.      

Core Moringa Prime
Vi introducerar en ny produkt som vi kommer att använda i flera olika syften! Produkten innehåller extrakt från bland annat rödbeta, röd spenat, havtorn och granatäpple.
Rödbeta och röd spenat innehåller rikligt med nitrat.
Nitrat påverkar musklernas kraftverk, mitokondrierna, positivt. Nitrat omvandlas till nitrit av saliv och bakterier i munhålan. I nästa steg omvandlas nitrit till kväveoxid. Kväveoxid vidgar blodkärl och ökar syresättning. Syresättning av blod, celler och mitokondrier är viktigt för att vi ska få tillräcklig energi i kroppen. Kväveoxid spelar en viktig roll genom att vidga blodkärlen så att syre lättare kan levereras av de röda blodkropparna.
Det skyddar även mage och tarm genom att stimulera slemhinnornas skyddsmekanismer. Bra mot läckande tarm!
Det är även kväveoxid som får din hjärna att starta på morgonen. När vi öppnar våra ögon på morgonen, sänder den gamla hjärnstammen små gaspuffar av kväveoxid till talamus i en annan del av hjärnan.!!Bara detta kan ju vara en anledning till att tillsätta Core Moringa Prime till din morgonrutin!!

Behandling:

Behandling består av djupvågsbehandling tillsammans med produkten Core Moringa Prime samt infrabastu för att hjälpa cirkulation och syresättning i kroppen.

DIN PRIME TIME

Boka din stund med djupvåg, infrabastu och Core Moringa Prime!  
Upplägget innebär inledande 5-6 möten där behandling med djupvåg, infrabastu och Core Moringa Prime (5 påsar) ingår.

1:a mötet 60 min 750kr
2-5:e mötet 45 min/möte med 1-2 veckors mellanrum 500kr/tillfälle
6:e mötet gratis om beställning på Core Moringa SuperMix och Core Moringa Prime är gjord.

Priser på produkter:
Core Moringa SuperMix  1089kr/månad
Core Moringa Prime 872kr/månad

Vi terapeuter som jobbar med detta rekommenderar starkt att du börjat med Core Moringa SuperMix innan du börjar med dina behandlingar och Core Moringa Prime. Det kan bli mycket för kroppen att ta hand om när man börjar med allt på samma gång.Ofta har vi mycket ”skräp” och toxiner som ska ut och det är ju bra att det kommer ut men inte allt på en gång utan lite i taget så kroppen orkar med.